Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/c/e/hejemmisen.se/httpd.www/wp-content/plugins/rss-import/rssimport.php on line 2486 Micael Dahlens lyxiga stressproblem. En pappas frihet. - hej emmisen

Micael Dahlens lyxiga stressproblem. En pappas frihet.

hejemmisen: skärmfamiljen
skärmfamiljen represent

 

I DN blir Micael Dahlén intervjuad om hur han har backat från sitt tidigare så stressiga liv. Men den skaver nåt enormt i mig, det är ju kvinnor som är mest utbrända och jag har aldrig hört en mamma som seriöst lever så som Micael har gjort.

 

I artikeln nämns ingenting om hur sonen togs om hand. Micael hade så många måsten och sprang överallt – men vem tog hand om hans son medan pappa rände runt? Hade han tid att hämta på dagis? Läsa en bok? Hur mådde den andra föräldern när Michael bara lät sig ta EN dag faktisk semester, på semestern? I faktarutan om honom står ingenting om hans barn/familj, han är helt sin egen person. Men ändå är det sonens ord som gjorde störst intryck på honom när han skulle börja sakta ner livet, sonens ord illustrerar stressen i artikeln.

Stackar Micael Dahlén som har varit så nära utbrändhet.

Är det inte lite symptomatiskt att helt missa hemförhållandena när man intervjuar en man om stress, samtidigt som det är kvinnor som är de mest stressade bland annat på grund av kulturellt huvudansvar för hemmet? De som borde bli allra mest förbannade över den här bisarra artikeln är Sveriges alla pappor som tar sitt föräldraskap på större allvar än Micael har lyckats med.

Han drog ner på alla ”måsten”, och nu hittar han inbillade måsten mest varje dag. Hur kan man inte fråga om det sjuka i att prioritera bort sitt eget barn så fullständigt som Micael gjorde innan – och jag vet då inte om han prioriterar bättre nu än då för det nämns inte i artikeln!! En pappa behöver bara finnas till vid namn, sen var han är och vad han gör kring sina barn är skit samma?

 


 

 

 

Jag är i alla fall gift med en närvarande pappa, och det är något jag rekommenderar alla som tänker skaffa barn. Skaffa det med nån som vill vara närvarande för det kan vara tufft nog som det är. Även med närvarande pappor finns det så lång väg kvar till jämställdhet i hemmet och föräldraskapet, och det luriga är att man till viss del faktiskt måste låta ungarna bestämma när de är små. Vi märkte att upp till kanske fyra års ålder, så påverkade det henne mer om jag var borta mycket på jobbet, än om han var det. Men då är det ju så otroligt värdefullt att favorit nummer två i alla fall är närvarande och kan trösta tills mamma kommit hem från jobbet.

Det som vi båda saknar är en slags definition av vad en pappas roll är. Ska han bara finnas tillgänglig, eller är han bra på nåt alldeles särskilt? Ska han ersätta mamma eller finns det en egen unik roll för pappor? Jag är helt säker på att pappor har en egen roll att fylla, och jag hoppas att det är lättare för min son, om och när han blir pappa, att prata med andra pappor och hitta den där viktiga rollen. Så papporna inte bara går och känner sig som den lite sämre ersättarföräldern.

MEN DET HÄR VET INTE MICAEL DAHLÉN NÅT OM! Men att låna sonens ord till någon slags ”insikt”, det passar bra. Ska inte pappor låtas få ha nån egen roll ska de inte ha fler låsta pappadagar heller tycker jag helt apropå.

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *