Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/c/e/hejemmisen.se/httpd.www/wp-content/plugins/rss-import/rssimport.php on line 2486 plötsligt blev jag hemmamamma - så får jag något vuxet gjort - hej emmisen

plötsligt blev jag hemmamamma – så får jag något vuxet gjort

no apartment therapy, this is not what it looks like when you are working from home with kids :D - Hej Emmisen
no apartment therapy, this is not what it looks like when you are working from home with kids 😀 (click on image for source)

 

för jag fixade inte att lämna snorpan på ett dagis som inte fungerade. Som tur var, hrm, fick jag inte det där drömjobbet som jag var på intervju för, så det var faktiskt möjligt att ta hem henne och så gjorde jag. Men det vore VÄLDIGT trevligt om jag kunde jobba med lite av mina uppdrag så där vid sidan av mammandet… så jag googlar tips för fulla muggar hur jag ska aktivera min dotter (iPad räknas inte) men också kunna arbeta lite själv.

Frisk luft!

Vi går ut varje dag. Det är faktiskt ett måste för vår överlevnad. Att hon tvingar mig med gnäll och gnöl om jag förhalar är underbart, på riktigt. Äntligen finns nån som håller reda på att vi får frisk luft! Det är skönt att också få en paus från måsten som inte blir av där hemma, för ute kan vi bara leka och vara mamma och barn.

Allra minst blir det en vagnpromenad, då till ÖF eller en lekplats inomhus pga trist väder. Åker hon vagn betyder det att jag går långt och att hon vill upp och flaxa av sig ordentligt efter en stund, så lek som mål är ett måste. Jag lär om sjalknytningar för större barn, och har alltid sjalen med som backup för en slumpmässig rucksack på språng. Hoppas kunna fasa ut vagnen helt en dag, den är en jävla pina i hissen.

Vanligaste utflykten är till en närliggande fågelsjö, eller en av de närmare lekplatserna. Men nu börjar vi kunna vårt närområde, och jag planerar att ta mig ut till riktiga Skogen (TM) snart! Med ryggsäck och matsäck. Mellis är ett perfekt tillfälle för utflykter! De härligaste utflykterna tar en halvdag, och en sådan utflykt vill jag gärna få till minst en gång i veckan. Ungen måste ju få se nåt nytt nån gång, om det så bara är att åka en sväng med tunnelbanan. Vi är från landet hallå.

Diskmaskin!

Vi har diskmaskin i lägenheten. Det har vi aldrig haft förut i något hem. Om vi kan flytta tillbaka till huset någon gång kommer vi behöva installera en jävla diskmaskin för OH MY GOD. Aldrig mera handdisk!

Greta gris-rytmen!

Jag jobbar på att hitta den perfekta rytmen, som förmodligen inte finns. Jag måste lära mig att dagarna kommer se olika ut – vissa dagar vill man bara sitta i knä och se på Greta Gris, medan man andra dagar kan sitta länge länge och klippa ”fiskar” av en utrullad play-doh-korv. Den senare dagen har jag användning för för mitt lönearbete, den förra dagen för min själ. Jag försöker se det så.

Aktivitetspåsar!

Ett sätt att hjälpa rytmen på traven, är att införa så kallade busy bags. Det knepet har jag lärt mig av Pinterest alla hemmamammor. Allt för många av de förslagen fokuserar dock på prestation och att barnet ska lära sig något. Lär sig något gör man varje dag vare sig man vill det eller inte, så jag dras mycket mer till de mer kreativa busy bagsen. Men snorpan tycker väldigt mycket om bokstäver så lite sådana projekt måste vi nog ta med också.

Iden bakom busy bags är alltså att man har några påsar tillgängliga som man roterar mellan. Inuti finns ett projekt eller en uppgift, med material och instruktioner för den som kan läsa.  De väldigt aktiva mammorna plastar in kort av alla de slag, det kommer inte jag att göra. Men jag kommer välja ut lite pysselmaterial som blir speciellt och intressant, utöver det som alltid finns tillgängligt. Aktivitetspåsar kan de väl kallas. Det är viktigt att påsarna innehåller projekt som barnet kan jobba med på egen hand, så jag kan koncentrera mig på mitt eget en stund!

Göra saker tillsammans!

Många pauser krävs när man försöker jobba i samma lägenhet som en treåring, så är det bara. En del pauser kan vi dammsuga på, vi gör det tillsammans och det är något nytt som händer. Andra pauser kan vi sitta och läsa några böcker, och tanka närhet när vi liks är igång. Det ska ju faktiskt vara lite av lyxliv att få vara med föräldern respektive barnet även om det kan kännas tufft både ekonomiskt och… livsstilsmässigt?

Fler barn!

Vi tycker om att träffa andra barn. Vi har ännu inte lärt känna några kompisar, och när man är tre är man antingen ensam bland bebisarna på öppna förskolan eller så är ens jämnåriga i åldern att de fan inte tänker dela med sig av NÅGOT så det är inte nödvändigtvis skitkul att träffa andra barn. Vi jobbar på det.

 


 

Bilden som illustrerar det här inlägget kommer från bloggposten Making it work: Working from home with kids från Apartment Therapy. Ursäkta mig AT, men den här bilden är ett så stort hån mot att jobba hemma med en treåring att jag inte kan annat än gapflabba. Vi ska ju inte inbilla oss att det ser ut SÅDÄR herregud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *