Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/c/e/hejemmisen.se/httpd.www/wp-content/plugins/rss-import/rssimport.php on line 2486 Listan om bloggar - hej emmisen

Listan om bloggar

Det är inte ofta jag fastnar för listor, men de är bra bloggfyllning när en själv är lite för förvirrad för att skriva från hjärtat som jag kanske oftare vill göra här. Den här hittade jag via bloggen lugnochfin. Jag kommer i vanlig ordning att skriva LÅNGA svar. 😉

 

6157134404_4680b3edf3

 

HUR MÅNGA BLOGGAR LÄSER DU?

Jag har över 200 bloggflöden i feedly just nu, men många är sorterade under ämnen som jag inte är så aktiv i men har varit och inte vill tappa researchen för. Mitt faktiska bloggföljande går i vågor, och de senaste sex månaderna har jag varit för upptagen för att kunna följa som jag vill utan att bli stressad. Jag är en aktiv läsare som gärna kommenterar och kan jag inte kommentera (tiden! sitta vid datorn?!) blir jag stressad och distanserad och tycker att andra har ett bättre liv än jag. Typiskt tecken på att jag tar värdefull tid och lägger på fel saker, och då lever jag hellre mitt eget liv än tittar på andras. Därav långa listor av flöden som ligger och skvalpar och väntar på att jag ska få tid för dom.

HUR LÄSER DU BLOGGAR?

Det beror på bloggen! Ju proffsigare bloggar desto mer system, men allra helst följer jag ”småbloggar” som en tidigare småblogg kallade det så bra. De personliga och navelskådande och pladdriga där ordet ofta har större plats än bilderna, och där läsarantalet är så litet att man känner sig nära och där skribenten också har utrymme för att vara personlig. Det är ett arv från min onlinedagboks-tid, som jag saknar nästan dagligen.

Annars läser jag bloggar helst i telefonen, när andan faller på så att läsandet inte tar upp för mycket tid vilket det annars lätt skulle göra. För kommentarer bokmärkar jag inläggen, eller om det är något annat jag känner att jag vill göra med inlägget. Till exempel pinna eller svarsblogga (det senare har inte hänt på länge, jag är glad om jag lyckas skriva nåt helt på eget bevåg).

 

VAD GILLAR DU I EN BLOGG?

Jag är textälskare helt klart. Självklart är vackra bilder ett plus, men de är sekundära och triggar inte lika mycket engagemang från mig. Vackra bloggar är de jag går till när jag har mycket tid, och därför hamnar många oftabloggare utanför min läslista då jag helt enkelt inte hinner med att hålla reda på dem. Text däremot, känns tidlöst och viktigt för mig. SEO-löst, det är nog min favorit!

VILKA ÄR DINA FAVORITBLOGGAR?

Ellets, för den personliga tonen och källan till fler småbloggar.

Junkaholique känns som en onlinedagbok från förr med sin ordlekstitel och långsamma flöde. Vackra bilder från en brittisk ö, från en konstnärsfamilj en önskar att en själv var.

Kristin Ladström har nog hängt med från onlinedagbokstiden och ligger i mitt flöde med sina vackra bilder och bara väntar. Uppdaterar lagom ofta och lagom nära, fotona blir bara vackrare med åren men ofta kan texterna mellan bilderna vara det bästa.

underbaraclara har jag följt länge men hon uppdaterar numera lite för ofta och lite för proffsigt för mig så jag hinner sällan med, men såklart förtjänar hon sin plats i listan hon med. Tycker om att hon aldrig tummar på sin blogglusta, och gillar hur hon på sätt och vis kanske egentligen numera hör till familjebloggarna men barnen finns bara med i bakgrunden och det är så snyggt gjort.

Brain pickings är bara too much men jag älskar den! För boktips som inte är kopplade till släpp och insiktsfulla kopplingar och utsnitt av litteratur.

BÄSTA MATBLOGG?

Jag googlar mig fram till mat och har inte längre tid att experimentera. Jag köper Sara Begners veckans recept-böcker med 30 minuters recept som verkligen fungerar och tycker det är viktigt med hemlagat så själva matfluktandet sköter jag i sängen på telefonen på pinterest. Sweets-mappen är störst. Den senaste matbloggen jag följde med förtjusning var Lotta Lundgrens första, oh my gawd vilket jävla mästerverk som är så djupt saknad. Har noterat att det finns många svenska matbloggar som skulle kunna falla mig i smaken, men än finns inte tiden. Tycker annars om att tala mat och njuta mat på bild och live, men för närvarande behöver det mesta av detta hända i mitt eget kök.

Men för att nyansera kategorin lite, så älskar jag Ann-Helen von Bremens hungry & angry. Älskar!

BÄSTA INREDNINGSBLOGG?

natalie creates är nog ingen inredningsblogg egentligen men handlar mycket om hantverk hemmavid och jag är besatt av hennes kök och följer bloggen nog allra mest för att se bilder från den där vyn över svarta tavlan.

BÄSTA MODEBLOGG?

Making nice in the midwest har jag följt sedan hon var ren modebloggare så trots att hon nu skulle passa i många fler kategorier så är det här jag placerar Mandi. BÄSTA gravidmode-bloggaren med kreativa lösningar och grunden lagd i second hand-kläder. Hon har också blommat upp som en pysslare av rang. Kolla in dockskåpet!

The freelancers fashion blog är ännu en av de sedan länge följda bloggarna, vilket kanske säger mycket om vilken tid jag har haft för bloggande och hur lite tid jag har för det nu? Från att ha varit ren modeblogg har detta blivit en slags familje- eller livsstilsblogg, med burleskuppträdanden och kostymuppdrag och allt, men modeinläggen består och jag gillar ju det här. Egna visioner av mode. Kläder, mer än mode. Second hand eller tidlös design. Allt jag inte är.

Sofis snapshots när modebloggnerven darrar går jag till en blogg där jag vet vad jag får. Mode och flärd och New York. Elle-ifierat och nystruket. Sedan behöver jag inte återkomma på några månader, men flödet består.

HUMORBLOGG?

Nae, jag följer nog ingen humorblogg. Inget kan mäta sig med bloggaren som bloggade om sitt eget bajs (ja det var övergripande temat, men allra mest var det ju en hysteriskt rolig livsstilsblogg) nån gång i slutet av 90-talet. Sedan utbildade hon sig till tandläkare och slutade blogga. Hon är amrikan så ni behöver inte vara oroliga, om ni inte pajar nån tand på semestern förstås.

SKÖNHETSBLOGG?

Skönhetssnack söker jag efter behov, och oftast i form av någon tutorial. Så hej youtube, och tack för tipset om hur en klipper lugg det blev bättre än hos frisören! (Sedan gick jag till frisören och så blev det fel igen.)

BÄSTA FAMILJEBLOGG?

HAH, jag lägger helt sonika till en till fråga i listan!! Hur kunde de glömma denna så viktiga? Jag är väldigt restriktiv med mina familjebloggar, jag trivs inte med mammor (som det oftast är) som gör karriär på sina barn men samtidigt så följer jag ju en del amrikanska sådana eftersom det då är så distanserat från mig att det går förbi. Dubbelmoral nåt så in i bängen, men när jag befinner mig i USA skapar det problem då avståndet känns kortare och därmed jobbigare. Stackars mig och så vidare.

Koffeine, norsk blogg som känns väldigt skandinavisk men amrikansk i sitt uttryck. Kanske för att det är vackra bilder och familjeliv, mammaliv, utan att fokusera allt för mycket på barnen som ändå inte själva har valt. Men del av familjen är de ju. Grattis till tillökningen!

Love Taza är själva sinnebilden för min dubbelmoral när det gäller att skapa en karriär på sina barn. Här är dessutom så mycket rena säljinlägg att trots ofta nya inlägg kan man inte läsa för ofta för det är helt enkelt inte intressant nog. MEN, de bor i New York och lever något slags coolt cityliv med sina barn, och det som koncept är inspirerande just den här perioden av mitt föräldraskap.

GUILTY PLEASURE-BLOGG?

Inte blogg, möjligtvis sofis snapshots, men youtubes hemmafruars a day in the life. Eller städfilmerna! Så meningslöst! Så kul?! Att se någon annan jobba? Eller? Ingen aning.

VILKA BLOGGAR LÄSER DU INTE?

Allt för medveten SEO kan jag väl läsa enstaka inlägg men följer inte. Många stora bloggar, som andra kallar bloggar ska jag säga, läser jag inte alls. Har aldrig varit intresserad av den formen av bloggeri. Kändisbloggar. Feministbloggar av typen ”har ni tänkt på att män bresar med benen på tunnelbanan?” även om jag stödjer alla former av uppvaknande. Bloggar där skribenten vill lära mig saker utan ödmjukhet. Elaka människors bloggar.

VILKEN BLOGG HAR DU LÄST LÄNGST?

Det går nog faktiskt inte att säga, många flöden följer mig genom livet och har gjort länge, men jag följer dom olika aktivt i olika perioder. Och vilken som var först, ingen aning!

BLOGG, INSTA, SNAPCHAT ELLER TWITTER?

Jag har stannat vid bloggarna för närvarande. Jag trivs inte alls med instas uppdatering, och har kanske mest inte haft tid att bli vän med den. På twitter står jag inte ut med bloggare eller journalister eller något sådant häftigt som man ska följa, där har jag bara ett nördigt miljökonto som är kopplat till andra sajten vid behov. Det var den där fejden mellan Lady Dahmer och Cissi som tog knäcken på mig.

BÄSTA BLOGGAREN PÅ TWITTER?

Nope, har slutat följa bloggare på twitter. Jag tycker om text.

BÄSTA BLOGGAREN PÅ INSTAGRAM?

Igen liksom, jag gillar ju text. Gillar att allt fler fläker ut sig i textform även på instagram, men det händer i realtid och då hinner jag inte med. Det har visat sig att jag allt oftare istället för att öppna instagram i appform, googlar fram ett instaflöde som jag vill kolla på ”sen sist”. Och oftast gäller det  Milla från en ö i Washington. Hennes estetik finns att se i många flöden nu, men för mig som har följt och följer hennes blogg (hon uppdaterar härligt sällan) är det just hennes flöde som tilltalar mig mest. Ön hon bor på är del av en superhärlig skärgård där jag också gärna skulle vilja bo, min man har i yngre dar bott en period i en trädkoja på en grann-ö och träffade också sin BFF där. Jag tycker om både ön och BFF:en, men har aldrig sett den påstådda trädkojan ens på bild. Andan på öarna är fantastisk, och det enda stället där jag har känt mig bekväm att ta en skogspromenad som om jag vore i Sverige.

Jag tror att jag vid tillfälle kommer behöva rensa i instaflödet, kanske skapa ett separat konto för random grejer så jag kan fokusera på mina vänner och bekanta för deras flöden saknar jag nu under min instapaus. Jag önskar ni alla vore i blogosfären i stället.

BÄSTA BLOGGAREN PÅ PINTEREST?

Följer ingen bloggare medvetet på Pinterest, men jag tror nån brukar dyka upp i flödet. Klickar väldigt sällan på ”follow” där, och är mest i algoritmernas våld.

BÄSTA BLOGGAREN PÅ SNAPCHAT?

Nope, inte min grej.

I VILKEN KATEGORI PLACERAR DU DIN EGEN BLOGG?

Dagboksblogg har jag alltid velat kalla mina bloggar men jag skriver för sällan numera. Kanske det är en livsstilsblogg? Jag har inte ens inlägg i mina planerade kategorier…

MEST JUICY MINNE FRÅN BLOGGVÄRLDENS HISTORIA?

Väskdebatten och Ebba von Sydow. Allt kvinnor gjorde på webben var fel fel fel ett tag. GU VA NI TRIGGAR SHOPPING USCH DÅLIG LIVSSTIL medan det är det som så mycket i samhället redan handlar om men om man talar om det är man Dålig Kvinna. Vi fick tack vare det en jätteviktig debatt om varför kvinnor per automatik ska ses som förebilder, och tänka på sitt beteende av den anledningen. Cue underbara clara, och hemmafrudebatten. Jag skrev om det i tidningen arbetet, här! Jag kopplar gärna till den forna farhågan om att webben skulle fyllas med porr i framtiden, och så blev det handväskor och cupcakes i stället. Reaktionen från samhället blev ungefär den samma, but why? Jätteintressant!

VAD ÖNSKAR DU FANNS MER I BLOGGVÄRLDEN?

Personlighet, öppenhet. Jag önskar bloggvärlden kunde få tillbaka lite av sin gamla charm, mycket av det jag saknar har jag i stället hittat i olika Facebook-forum – där sprids upplevelser, kunskaper och ideer utan att de blir sökbara och försvinner då från ett gemensamt flöde som webben är. En del ämnen jag googlar går att finna fram till 2013 eller något, då jag antar att de flesta flyttade över till Facebook. Jag vill få tillbaka kunskaperna och erfarenheterna till bloggvärlden.

ÄR BLOGGVÄRLDEN DÖENDE?

Nej, inte bloggvärlden. Men de personliga småbloggarna bekymrar jag mig över. Deras sfär har flyttat till facebook och instagram, visst är det bekvämt och enkelt men vi tappar bort ett större samtal på det viset som jag saknar. Jag ser ett stort värde i personliga reklamfria bloggar och webben i stort. Jag önskar att fler kunde se det stora med självständigheten i en blogg. Samtidigt så är webben nu så stor och allomfattande, att samtalet kanske bättre hålls på facebook. Där vi kan se varandra bättre, men ju också göra större skada ibland…

 

Tack för en bra lista, jag fick ur mig många funderingar på ett långt bräde! Snart ringer väckarklockan då det är tänkt att jag ska gå upp och få lite tid till att jobba medan barnet fortfarande sover. För jag har blivit hemmamamma. Och om det får jag skriva någon annan gång, för jobbtiden har jag visst lagt på ett blogginlägg en snortidig midnattsmorgon i stället och nu vill jag sova.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *