Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/c/e/hejemmisen.se/httpd.www/wp-content/plugins/rss-import/rssimport.php on line 2486 sommarlov jobbarlov - hej emmisen

sommarlov jobbarlov

Det var bara i början av sommaren som jag hade orken. Orken att kommunicera med ord försvann ganska fort tyvärr, men orken att fotografera minnen hade jag kvar lite längre. Tacksamheten för den här kameran en har. Om den så sitter på telefonen eller bakom ett halvsnajdigt objektiv.

 

Kråkvicker längs en åkerväg :: Hej Emmisen

 

Älggräs från en åkerkant :: Hej Emmisen

 

Ett augustibröllop :: Hej Emmisen

 

Tistelblom! De vackraste jag vet! :: Hej Emmisen

 

En nyckelpiga vid åkerkanten :: Hej Emmisen

 

 1. Kråkvicker som växer i vår ”trädgård”. Vår vildgård får växa lite hur den vill, bara den inte härbärgerar några lupiner.
  2. Älggräs är så himla vackert! Som ett enda stort fluffigt bröllop så här på nära håll?
  3. På tal om bröllop… I augusti fick jag träffa ett gäng från förr, när en av oss gifte sig. Jag stog och snörvlade bakom gräset.
  4. Det var bara i början av sommaren som jag hade någon tid till att vandra runt lite bland blomstren. Jag hann/orkade inte ens ut till blåbärsplockningen! Så glad att få träffa på knoppande tistlar när jag väl var ute i alla fall, kanske är försommaren den bästa tiden att ta sig ut på?
  5. Hon håller med.

 

Lekrum på tjack :: Hej Emmisen

 

Frida och hennes vän katten :: Hej Emmisen

 

... då lägger jag mig också platt på backen! Men vem började? :: Hej Emmisen

 

Skärmtid är mystid :: Hej Emmisen

 

Katt på promenad :: Hej Emmisen

 

Penseer i trädgårdsskrot :: Hej Emmisen

 

6. Katten attackerade en häcksax och fick stanna inne några veckor för omplåstring. Den första veckan hade vi besök av ett till barn så lekrummet var som fullt, katten delar nämligen många av barnens intressen.
7. Ofta tycker F det är som viktigare att peka på katten än att faktiskt umgås, och hon blir väldigt arg om han hoppar upp på hennes stol även om hon inte sitter i den just då. Men i sommar fångade jag en av få stunder då de är överens om hur livet ska levas!
8. Först klappade hon honom medan han buffade på henne, så la han sig ner i gräset och slappade. Och då la hon sig också. Bästa kompisar! (Den gula hinken samlar man stenar i.)
9. Programmerarpappan förvandlar skärmtid till gostid.
10. Så bra på att jaga bort mössen från vårt kök och så sällskapssjuk däremellan! Följer alltid med oss på promenader.
11. Vi har två officiella skrotupplag från tidigare hushåll här i trädgården, den vildare delen, och ihop med de andra mer spridda skurarna av skrot kan man faktiskt ibland hitta något som går att använda. Ja inte för att dricka kaffe ur gubevars, gamla emaljgrejer innehåller för mycket bly för att det ska kännas okej, men för planteringar passar de bra.

  2 comments for “sommarlov jobbarlov

 1. 21 september, 2016 at 18:51

  Så fint! Hur har du det däruppe i Norrland nu då? Med huset och livet och allt?

  • emmisen
   28 september, 2016 at 11:20

   Livet tuffar på, men som du vet inte alltid som man har tänkt det. Makens jobb har blivit hårdare mot distansjobb så nu när jag slutar mitt säsongsjobb flyttar vi ner till stocket igen… 🙁 Vi behåller huset och hyr möblerat i andra hand där nere, och hoppas att vi kan få bli hemvändare igen sen nån gång. Vi ska börja packa ihop det viktigaste snart men drar oss lite… Ja det finns mycket att säga i ämnet, egentligen. Så jag låtsas hellre som ingenting. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *